x 
0 Produkt(er)
Vis kurv
I din kurv

Du kan betale med: 

Spirometertest (lungefunktionstest)

Få en spirometertest / Lungefunktionstest

... og få viden om, hvordan dine lunger har det

Dine lunger følger dig hele livet - fra du bliver født, til du tager det sidste åndedrag. Derved er dine lunger, et af de allervigtigste organer du har - og funktionen af lungerne vital for din livskvalitet.

Dine lungere svækkes naturligt med alderen, men for nogle mennesker, sker denne gradvise forringelse af lungernes kapacitet hurtigere. Dette kan skyldes mange forskellige sygdomme i lungerne, som enten kan være arvelige eller opstå som en følge af anden sygdom, samt feksempelvis udvikles som følge af udefrakommende påvirkning fx i forbindelse med arbejde i miljøer med potentielt skadelige partikler, samt - ikke mindst - rygning.

Ikke alle lungesygdomme kan kureres, men i dag ved man, at en hurtig indgriben på flere fronter, kan være med til, at mindske gener og derved begrænse tab af førlighed og livskvalitet.

Men før man kan sætte ind med fx medicinsk behandling og træning, er det nødvendigt først at finde ud af, hvordan lungerne har det. En meget nem metode til dette er, at få foretaget en test af lungefunktionen, den såkaldte Spirometer test. 

En spirometer test, er en meget effektivt metode til, at teste lungernes kapacitet, og testen giver inden for mindre end et minut, klar besked om hvilken tilstand lungerne befinder sig i.

Dette viser en spirometer test

Ved en spirometer test, fremkommer en række data, som kan oplyse om lungernes funktionsevne og derved fortælle, om vigtigheden af fx rygestop samt eventuel medicinsk behandling og træning.

 • FVC: Står for Forced Vital Capacity. Her måles den maksimale volumen i liter luft, som du kan udånde efter du har taget en maksimal dyb indånding.
 • FEV1: Står for den forcerede volumen udåndingsluft, som du er i stand til, at præstere i det første sekund efter en maksimal dyb indånding.
 • PEF: Står for Peak Expiratory Flow, hvilket er den maksimale hastighed (flow) målt ved den forcerede udånding
 • FEV %: Står for forholdet mellem FVC og FEV1 (FEV1/FVC), og fortæller hvor stor en andel af den forcerede vitalkapacitet, der tømmes ud i løbet af første sekund.
 • FEF 25-75 %: Står for det gennemsnitlige flow, i den midterste del af ekspirationen (udåndingen), efter at 25 % af vitalkapaciteten er pustet ud og indtil 75 % er pustet ud. Angives i liter/sekund eller liter/minut.

Samlet er alle værdierne med til, at danne et billede af lungernes tilstand.
 

Få målt din lungekapacitet hos Sundhedspartnerdk
Hos Sundhedspartnerdk i Aarhus, kan du få foretaget en Spirometer test, og derved få vigtig viden om dine lungers sundhed.

En spirometer test er en rigtig god idé, hvis du:

 • er ryger
 • ønsker at kvitte smøgerne
 • føler dig forpustet ved let fysisk aktivitet
 • arbejder med potentielt skadelige stoffer og partikler
 • dyrker idræt og er nysgerrig efter, om du får bedre lungekapacitet når du træner
 • blot ønsker, at vide hvordan din lungesundhed er

Efter testen, gennemgår sundhedskonsulenten de fremkomne data med dig, hvorefter du får udleveret databladet som viser dig, hvilken kondition dine lunger er i.

Det koster en spirometer test hos Sundhedspartnerdk
Kr. 350,00 

Prisen dækker spirometer testen, udlevering af datablad og gennemgang af de fremkomne data.

Bestil tid på telefon 20 20 88 60 eller mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  

Testen foregår på vores kontor i Aarhus
Sundhedspartnerdk
Finlandsgade 25L
8200 Aarhus N

 

Få et Sundhedstjek med personlig Sundhedsprofil, på din arbejdsplads

Styrk trivslen og sundheden på din arbejdsplads med et helbredstjek til dig og dine kollegaer. 

Med et Sundhedstjek med en personlig sundhedsprofi,l sættes der fokus på lige præcis dig og din sundhed. Sundhedstjekket giver dig nogle fakta om, hvordan din livsstil påvirker din krop, så du enten kan læne dig tilbage, glad og tilfreds over, at du lever et sundt og godt liv eller måske standse op og overeje, om du skal begynde, at korigere i en lidt sundere retning.

Sundhedstjekket opsummerer alle de fysiske og biologiske målinger og tests du har gennemgået, og fortæller dig efterfølgende, om din sundhedsprofil er flot, god, mindre god eller den indebærer nogle sundhedsmæssige risici over tid. 

Læs mere om Sundhedsprofiler her
eller kontakt os på telefon 20 20 88 60.
Eller